5 GÜNDÜR UYUYAMIYORUM !!!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

UZAK DURUN GENÇLER

Türkiye'ye bela olan Metamfetamin gençlerin belası oldu

Emniyetin ısrarlı çalışmalarına rağmen gençlerin bu uyuşturucuya oldukça meyilli olması tedirgin etmeye başladı!

Gençler ve orta yaş grubunun son zamanlarda oldukça bağımlılığında olduğu Metamfetamin çok tehlikeli iken, bulunamadığı zamanda hırsızlığa ve aynı zamanda cinayetlere yol açıyor.

SATANA UYGULANAN AYNI CEZA, İÇEN İÇİNDE UYGULANSIN

Metamfetamin içen bir kişi cinayet işlemeye meyilli. Bir çok kadın cinayetinin ardından Metamfetamin çıkarken, buradan yeniden sesleniyoruz BU İLLLETTEN UZAK DURUN

HABER MERKEMİZİMİZ ARAŞTIRDI

Türkiye genelinde oldukça yaygın olan Metamfetamin diğer adıyla MET Türkiye genelinde son geçtikçe yaygınlaşıyor. Kullanılan şahıs sayısı artarken, sadece emniyet’e değil asıl görev aileye düşüyor. Haber merkezimizin araştırmaları sonucu Metamfetamin kullan bir birey oldukça asabi, karamsar düşünen ve madde bağımlığında para bulamadığında suça meyilli oluyor.

GÖZLER CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DA

Halk bu Metamfetamin denilen uyuşturucu maddeden oldukça sıkıntı duyarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan tek istekleri satan kadar içende aynı cezayı alsın. İçenin cezası olmadığından içiciliğin yaygın olması dikkat çekerken, halk bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çalışma yapılmasını istiyor.

AİLELER YIKILIYOR

Metamfetamin içen bir bireyin ailesi zamanla yok oluyor. Ya cinayet veya madde bağımlılığı sebebiyle hırsızlık derken aileler param parça konuma geliyor. Türkiye’de bu madde bağımlığı sebebiyle halk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelecek müjdeli haberi bekliyorlar.

METAMFETAMİN BAĞIMLILIĞI NEDİR

Vücudun biyokimyası gereği, beyin hücrelerinin metamfetamine maruz kalmasıyla hücreler uyarı sayısını düzenlemek için maddenin bağlandığı reseptörlerin sayısını azaltır. Buna bağlı olarak kişi, önceki kullanımlarda aldığı haz verici etkileri aynı düzeyde alabilmek için daha yüksek dozda madde kullanımına ihtiyaç duyar. Tolerans olarak bilinen bu etki nedeniyle, kişi kronik kullanımda her seferinde daha fazla dozda madde kullanmak zorunda kalır ve zamanla madde bağımlılığı gelişir. Yine benzer şekilde, madde kullanımını takiben metamfetaminin vücuttaki dozunun madde atılımına bağlı olarak azalmasıyla kişide çekilme belirtileri olarak da bilinen rahatsız edici semptomlar ortaya çıkar. Bu semptomlar aşağıdaki gibi özetlenebilir:

-Kaygı, huzursuzluk veya depresyon gibi psikolojik belirtiler

-Gözlerde kızarma, yaşarma, tahriş hissi

-Duygu durumda düşüklük, duygulanımda azalma, çevreye ilgisizlik

-Uyku bozuklukları veya uykusuzluk

-Halsizlik, yorgunluk

-Sosyal yönden çekilme, motivasyonda azalma, iş performansında düşme

-Cinsel istekte azalma

-Paranoya

-İştahta artış

Kişi, madde çekilmesine bağlı gelişen bu negatif belirtilerin ortaya çıkmasını engellemek adına madde kullanımına devam eder ve bağımlılığını artırır. Bahsedilen fiziksel bağımlılığın dışında, kişinin madde kullanımıyla haz verici duygular tecrübe etmesi, psikolojik olarak aynı duyguları sık sık yaşama isteğini pekiştirerek aynı davranışı sık sık tekrarlamaya iter. Psikolojik bağımlılık olarak da bilinen bu durum, fiziksel bağımlılıktan farklı olarak psikolojik temelli mekanizmalar üzerinden ortaya çıkar. Psikolojik bağımlılık süreci, kişiyi fiziksel olarak da madde kullanımına bağımlı hale getirir.

Metamfetamin kullanımı sonucunda kişinin başta kalp-damar ve böbrek sağlığı olmak üzere, nörolojik ve psikolojik yönden sağlık durumu ciddi anlamda olumsuz etkilenir. Madde kullanımı ile kan basıncında veya kalp hızında yaşanan ani yükselmeler, genç yaştaki kişilerde kalp krizi gibi kalp-damar sorunlarını tetikleyebilir. Ayrıca, karaciğer ve böbrek fonksiyonlarını bozarak hayatı tehdit edebilecek durumların gelişmesiyle sonuçlanabilir. Ani duygu durum değişiklikleri nedeniyle kişiler intihara yatkın hale gelebilir, iş ve sosyal hayatları ciddi anlamda olumsuz etkilenebilir.

-GÜNCEL-Özel Haber/Edremit


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Etkili önlemler devam ediyor!Önceki Haber

Etkili önlemler devam ediyor!

2023’ÜN ANA TEMASI DAHA YEŞİL BİR ALTIEYLÜLSonraki Haber

2023’ÜN ANA TEMASI DAHA YEŞİL BİR ALTIEY...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!